Siegenia

Η SIEGENIA είναι ένα όνομα με παράδοση και κύρος στη διεθνή αγορά. Πρωτοπόρος στον κλάδο των μηχανισμών κουφωμάτων και συστημάτων εξαερισμού, ξεχωρίζει για την διαχρονική ποιότητα των προïόντων της και την αποδοχή τους από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1914 και από τότε έχει “κατακτήσει” με τα ποιοτικά προïόντα της την παγκόσμια αγορά.

Σήμερα κατέχει ευρωπαïκά και διεθνή πιστοποιητικά ποιότητας για τα παραγόμενα προïόντα της και συμβάλει ενεργά στην εκμετάλλευση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη βελτίωση του περιβάλλοντος που ζούμε. Μέλος του Ομίλου είναι και η KFV που παράγει κλειδαριές.

Το Όραμα

Καινοτομία για τα παράθυρα και τις πόρτες του κόσμου.

Στόχος της εταιρείας είναι να εφαρμόσει με συνέπεια το όραμα της στον πραγματικό κόσμο. Αυτό το επιτυγχάνει χάρη στην εταιρική της κουλτούρα που διακρίνεται για τον προσανατολισμό της στον συνεργάτη και πελάτη. Όλα αυτά συνδυάστηκαν με επιτυχία χάρη στις απαιτήσεις υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και καινοτομίας. Ωστόσο, προïόντα υψηλής ποιότητας δεν αρκούν μόνο: με το brings spaces to lifeπαροχή ολοκληρωμένων λύσεων για πελάτες στο υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης – θέτει τον πήχη ακόμα πιο ψηλά για το σήμερα και θα συνεχίσει να το πράττει και στο μέλλον.

Η SIEGENIA ζωντανεύει τους χώρους και δίνει υψηλή λειτουργικότητα στα παράθυρα και τις πόρτες, αέρα στους χώρους και τις καλύτερες λύσεις γιατί στο επίκεντρο είναι πάντα ο άνθρωπος. Αυτό της δίνει την δυνατότητα να συνεχίσει να κατασκευάζει προïόντα που είναι σημεία αναφοράς καθώς και μια αξιόλογη επένδυση για το μέλλον.

 

Η SIEGENIA έχει ώς γνώμονα τις κατευθυντήριες γραμμές που διαμορφώθηκαν από κοινού με τους συνεργάτες της σʼ όλο τον κόσμο. Εστιάζει πάντα σε συνεχείς διαδικασίες εξέλιξης και ανάπτυξης νέων προïόντων και υπηρεσιών. Υποστηρίζει αυτές τις διαδικασίες γιατί πηγάζουν από τις αξίες και ιδέες που πρεσβεύει. Όλα τα παραπάνω της δίνουν την απαραίτητη συνοχή και την κινητήρια δύναμη για την πραγματοποίηση των στόχων της. 

Η SIEGENIA GROUP παρέχει σήμερα μια ευρεία γκάμα προïόντων και υπηρεσιών που κάνει τα παράθυρα και τις πόρτες σας πιο πολύτιμες από ποτέ.

Με τις ομάδες προιόντων TITAN, ALU, PORTAL , DOORS , AERO και DRIVE

η εταιρεία κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους προμηθευτές στον κόσμο σε μηχανισμούς /εξαρτήματα κουφωμάτων και συστήματα εξαερισμού και αυτοματοποιημένα συστήματα κτηρίων.

Ο οίκος KFV είναι μέλος του Ομίλου και καλύπτει το σύνολο των σύγχρονων συστημάτων κλειδώματος για πόρτες. Τεχνολογικά επιτεύγματα και ευρεσιτεχνίες στον τομέα των κλειδαριών είναι τα στοιχεία που διακρίνουν την εταιρεία με στόχο την ασφάλεια και γνώμονα το όφελος των πελατών της.

 

Το πλήρες πακέτο έρχεται να συμπληρώσει η εταιρεία SAAS (SIEGENIAAUBI Υπηρεσίες Ασφαλείας) η οποία παρέχει προïόντα και υπηρεσίες για την αντικλεπτική προστασία και επισκευή παραθύρων. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προïόντων και υπηρεσιών για κατασκευαστές, πολιτικούς μηχανικούς, αρχιτέκτονες και εμπορικούς συνεργάτες που ασχολούνται με την τεχνολογία των εξαρτημάτων για πόρτες και παράθυρα.

TITAN

Η ομάδα προιόντων Titan αναφέρεται στους περιμετρικούς μηχανισμούς υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας που δεν δίνουν καμία ελπίδα στους κλέφτες. Η SIEGENIA διαθέτει ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα ανοιγο- ανακλινόμενων μηχανισμών που θέτουν στην υπηρεσία του κατασκευστή ένα ευρή φάσμα λύσεων για την κατασκευή αντιδιαρρηκτικών κουφωμάτων. Ο κατασκευαστής έχει την επιλογή να προσδώσει στο κούφωμα την ανάλογη κατηγορία αντιδιαρρηκτικής προστασίας που θέλει συνδυάζοντας τον κατάλληλο αριθμό κελιδωμάτων όπως φαίνεται παρακάτω.

 

Με λίγα μόνο κλειδώματα επιτυγχάνεται μεγάλη ασφάλεια εξαιτίας της μεγάλης αντοχής και σκληρότητας των μανιταροκεφαλών (υψηλή ποιότητα υλικών) και συνεπώς μια ομαλή λειτουργία του μηχανισμού. Το κάτω οριζόντιο σημείο ανάκλισης φέρει αυξημένη προστασία από το ξεκρέμασμα του φύλλου στην θέση ανάκλισης και κλειδώματος.

Με το εξελιγμένο σύστημα ανόρθωσης φύλλου το παράθυρο έρχεται κατά το κλείσιμο στην σωστή θέση δίνοντας στον μηχανισμό τον κατάλληλο αέρα για να δουλέψει και να σφραγίσει σωστά. Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο και μέγεθος παραθύρου και μπορεί να τοποθετηθεί και εκ των υστέρων.

 

Οι μηχανισμοί ανάκλισης FAVORIT και TITAN AF έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο διεθνώς αναγνωρισμένο Ινστιτούτο IFTRosenheim. Την άριστη ποιότητα της πρώτης ύλης που χρησιμοποιείται για την παραγωγή των μηχανισμών, συμπληρώνει η επιφανειακή κατεργασία TITAN Silver που τηρεί όλες τις Ευρωπαικές προδιαγραφές. Μπορείτε να κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο του IFTRosenheim όλα τα πιστοποιητικά της SIEGENIA

ALU

H SIEGENIA είναι ένα όνομα με παράδοση και κύρος στη διεθνή αγορά. Πρωτοπόρος στον κλάδο των μηχανισμών κουφωμάτων και συστημάτων ξεχωρίζει με τη διαχρονική ποιότητα των προϊόντων της. Επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων η SIEGENIA έχει δημιουργήσει τη σειρά προϊόντων ALU για κουφώματα αλουμινίου. Ανάμεσα σε αυτή την οικογένεια προϊόντων είναι και οι μηχανισμοί ανάκλισης της σειράς ALU & AXXENT που χαρίζουν στο τελικό προϊόν ένα άψογο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Η ομάδα προιόντων ALU (ALUMINIUM) απευθύνεται σε γνώστες του Αλουμινίου που απαιτούν ποιότητα, λειτουργικότητα στην κατασκευή και την μέγιστη ασφάλεια των προiόντων που επιλέγουν.

Η σειρά ALU παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων για κουφώματα αλουμινίου για όλα τα συστήματα προφίλ camera europea.

Για τους λάτρεις λοιπόν του αλουμινίου η SIEGENIA καινοτομεί, έτσι ώστε όλοι οι συνεργάτες της να απολαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα από μηχανισμούς, εξαρτήματα και περιφερειακά που σκοπό έχουν να δώσουν στον κατασκευαστή ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, υπεροχή και πληθώρα επιλογών για να καλύψουν κάθε του ανάγκη σε οποιαδήποτε κατασκευή.

Το πλήρες πρόγραμμα ανοιγόμενων – ανακλινόμενων μηχανισμών σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε μέσα από μακροχρόνιες συνέργειες έτσι ώστε ο κατασκευαστής σήμερα να μπορεί να επιλέγει ανάμεσα στα διάφορα συστήματα μηχανισμών ασφαλείας , κρυφά, οικονομικά, βαρέως τύπου κ.α.

Είτε μιλάμε για κατασκευές RC1, RC2,RC3 ή για κατασκευές που για αρχιτεκτονικούς λόγους δεν απαιτούν μεγάλες διαστάσεις ή μεγάλο βάρος φύλλου. Ο έξυπνος σχεδιασμός των μηχανισμών, εξαρτημάτων και περιφερειακών εξασφαλίζει γρήγορη και ασφαλή τοποθέτηση καθώς και αμελητέα συντήρηση.Tο σύστημα συναρμολόγησης που αποκαλείται ALU modular system διευκολύνει όλες τις παραγωγικές διαδικασίες καθώς και την διαχείρηση των αποθηκευτικών χώρων με ορθολογικό τρόπο.

Οι μηχανισμοί ανάκλισης ALU 2200, ALU 4200, ALU 5200, ALU axxent της οικογένειας προiόντων ALU έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο διεθνώς αναγνωρισμένο ινστιτούτο IFTRosenheim.Μπορείτε να κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο του IFTRosenheim όλα τα πιστοποιητικά της SIEGENIA.

Επίσης υποστηρίζουμε την προτωβουλία Α/U/F certification όσον αφορά την ανακύκλωση του αλουμινίου προστατεύοντας το περιβάλλον.

 

Η σειρά ALU παρέχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων για κουφώματα αλουμινίου για όλα τα συστήματα προφίλ camera europea.

ALU 2200
Axxent

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Πληθώρα επιλογών για ενσωμάτωση στο Modulsystem ALU

Εφαρμογή σε πατούρα κάσας 10–14 mm

Ατομική επιλογή επίστρωσης για μεντεσέδες

Προμονταρισμένα εξαρτήματα εξασφαλίζουν περισσότερο χρόνο στις παραγωγικές διαδικασίες

Με μεντεσέδες ουδέτερης κατεύθυνσης επιτυγχάνεται η εφαρμογή Universal Design

Βελτιωμένο concept συναρμολόγησης επιτρέπουν αυτοματοποιημένα συστήματα

 

Με το εξελιγμένο σύστημα ανόρθωσης φύλλου το παράθυρο έρχεται κατά το κλείσιμο στη σωστή θέση δινοντας στο μηχανισμό τον κατάλληλο αέρα για να δουλέψει και να σφραγίσει σωστά. Το σύστημα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε τύπο και μέγεθος παραθύρου και μπορεί να τοποθετηθεί και εκ των υστέρων.

 

Τα προϊόντα της SIEGENIA έχουν σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν στο τελικό προϊόν απόλυτη προστασία και ασφάλεια καθώς και ασύγκριτη ευκολία και άνεση. Οι μηχανισμοί ανάκλισης ALU 2200 της οικογένειας προiόντων ALU, τα περιφερειακά και τα εξαρτήματα έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία στο διεθνώς αναγνωρισμένο ινσιτούτο IFTRosenheim. Μπορείτε να κατεβάσετε από τον επίσημο ιστότοπο του IFTRosenheim όλα τα πιστοποιητικά της SIEGENIA.

Η τέλεια λύση για απόλυτα κρυφή τεχνολογία!

Η πλήρης κάλυψη εξαρτημάτων και υλικών είναι πλέον το απόλυτο must για τους αρχιτέκτονες και τους σχεδιαστές. Η μοντέρνα αρχιτεκτονική δίνει έμφαση στα λιτά και καθαρά στοιχεία σε παράθυρα και γυάλινες προσόψεις.

Η SIEGENIA κατάφερε να “κρύψει” την προηγμένη τεχνολογία μέσα σε αυτές τις προσόψεις δημιουργώντας το Axxent … και πλέον όλα φαίνονται απλά!

Οπτικά απλό, τεχνικώς σύνθετο

“Το λιγότερο είναι περισσότερο” δεν ισχύει για το προϊόν όσο για το σχεδιασμό του και τις προδιαγραφές που διαθέτει. Αποτελεί μια εξιδανικευμένη λύση που επιτυγχάνει αξιοπιστία, ασφάλεια και εξαιρετική αντοχή για τους λάτρεις των έργων τέχνης!

Ισχυρός σχεδιασμός απαιτεί ισχυρή τεχνολογία

Μόνο ο μηχανισμός axxent συνδυάζει εξαιρετικό design και εξαιρετικά υψηλή αντοχή στη φθορά. Η ασυναγώνιστη αντοχή του σε συνδυασμό με την ασύγκριτη λειτουργικότητα παρέχουν ένα εντυπωσιακό αριστούργημα με πραγματικά δυναμικό σχεδιασμό. Αυτό οδηγεί σε λύσεις που παρέχουν μακροχρόνια ικανοποίηση για αρχιτέκτονες,κατασκευαστές και τελικούς χρήστες.

Alu axxent… το κρυφό σύστημα

Συστήματα αλουμινίου είναι συνώνυμα με την ανθεκτικότητα, τη λειτουργικότητα και την μακροβιότητά τους. Αυτό τα καθιστά την τέλεια βάση για πολύπλοκες αρχιτεκτονικές εφαρμογές. Ο μηχανισμός ALU axxent που είναι εντελώς “κρυφός”δίνει τη δυνατότητα για να υλοποιηθούν περισσότερες αρχιτεκτονικές προκλήσεις.

Επίσης ο μηχανισμός ξεχωρίζει και για την εύκολη συναρμολόγηση του.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

130 kg για όλο το πεδίο εφαρμογής

Άνοιγμα έως 110°

Βαθμίδα αντίστασης έως RC3

Εφαρμογή σε πατούρα κάσας 10-14mm

Μεγάλες επιφάνειες τζαμιών για περισσότερο φως στο χώρο.

Αισθητική με κρυφούς μεντεσέδες και χειρολαβή

Το κρυφό αυτό σύστημα δίνει πληθώρα επιλογών χωρίς περιορισμό στο χρώμα των κουφωμάτων

 

Μεγάλη λειτουργικότητα και αντοχές με τον ανορθωτή φύλλου

PORTAL
DOORS

H SIEGENIA είναι ένα όνομα με παράδοση και κύρος στη διεθνή αγορά. Πρωτοπόρος στον κλάδο των μηχανισμών κουφωμάτων και συστημάτων ξεχωρίζει με τη διαχρονική ποιότητα των προϊόντων της. Επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων η SIEGENIA έχει δημιουργήσει τη σειρά προϊόντων PORTAL για συστήματα που σύρονται. Λύσεις που χαρίζουν στο τελικό προϊόν περισσότερη άνεση και ένα άψογο και ασφαλές αποτέλεσμα.

 

Η ομάδα προϊόντων PORTAL αναφέρεται σε όλα τα συστήματα που σύρονται… απλά συρόμενα, ανασυρόμενα, φυσούνες, τύπου Volkswagen κ.α.

Όπως και σε όλες τις ομάδες προϊόντων της SIEGENIA έτσι και εδώ όλα τα προϊό-

ντα είναι πιστοποιημένα και παρέχουν υψηλό δείκτη ποιότητας και λειτουργίας.

Τα συστήματα PORTAL είναι απόρροια μακροχρόνιων ερευνών και ανάπτυξης που

εξασφαλίζουν άνεση στο χειρισμό καθώς αντιδιαρρηκτική προστασία.

Τάση στη σύγχρονη αρχιτεκτονική είναι τα μεγάλα ανοίγματα καθώς αυτά παρέχουν πε-

ρισσότερη ελευθερία, άνεση και φως στους χώρους διαβίωσης, αλλά επίσης προσθέ-

τουν και περισσότερο βάρος… βάρος που πρέπει να μετακινείται.

 

Η SIEGENIA για να αποτρέψει μια οπτική ελαφρότητα που θα συνοδεύονταν από ένα

δύσκολο χειρισμό έχει αναπτύξει εξαρτήματα που εξασφαλίζουν στα μεγάλα συρόμενα

ανοίγματα εξαιρετική και ομαλή λειτουργία και ευκολία στη χρήση.

 

Οι σχεδιαστές της εταιρείας αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας δημιουργούν πολυάριθμες και καινοτόμες λύσεις. Λύσεις που με μια απλή κίνηση μπορούν να μετακινή-

σουν πολλές κατηγορίες κιλών.

Η ομάδα προϊόντων PORTAL δημιουργήθηκε για να προσφέρει περισσότερη άνεση, ποικιλία και ασφάλεια.

 

Περισσότερη Άνεση

Περισσότερη άνεση τόσο για αυτόν που θα αναλάβει την εγκα-

τάσταση και την τοποθέτηση όσο και για τον χρήστη. Από την μία είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτηση όποτε ο κατασκευαστής αποφεύγει τη δαπανηρή και χρονοβόρα εργασία και από την άλλη εγγυάται ένα βέλτιστο ανθεκτικό σύστημα που εξασφαλίζει ευκολία στη χρή-

ση και ασύγκριτη ασφάλεια.

 

Περισσότερη Ποικιλία

Η ομάδα προϊόντων PORTAL ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αγοράς και παρέχει ποικιλία λύσεων. Η εύκολη και ομαλή μετατόπιση τόσων κιλών σας παρέχει λειτουρ-

γικότητα και ποιότητα. Ποιότητα που προέρχεται από τον τέλειο συνδυασμό αισθητικής, εργονομίας, λειτουργικότητας και υλικών.

 

Περισσότερη Ασφάλεια

Ακόμα και η βασική έκδοση των προϊόντων εξασφαλίζει ασφάλεια και προστασία ενάντια στους διαρρήκτες

 

Με σύνθημα την καινοτομία η SIEGENIA ζωντανεύει τους χώρους. Η σειρά προϊόντων

PORTAL δημιουργήθηκε για περισσότερο όμορφους και φωτεινούς χώρους διαβίωσης.

Μια απλή κίνηση του χεριού είναι αρκετή για να κάνει το γυαλί να εξαφανιστεί.

Χάρη στην υψηλή άνεση χειρισμού τους, αυξάνουν σημαντικά τη λειτουργία. Με την επιλο-

γή διαφορετικών τύπων ανοίγματος και συνδυασμών, μπορείτε να προσαρμόσετε ξεχωριστά

στις ανάγκες σας.

 

PORTAL HS με SOFT CLOSE αποσβεστήρα κραδασμού

Η SOFT CLOSE λειτουργία δεν επιτρέπει το φύλλο να χτυπήσει βίαια στην κάσα.

Επιβραδύνει το φύλλο και το οδηγεί στην τελική θέση.

Αποφυγή ατυχημάτων

Προαιρετικά τοποθετείτε και στο άνοιγμα του φύλλου.

Το σύστημα σχεδιάστηκε για να επιβραδύνει βαριά και ελαφριά φύλλα να οδηγούνται στην τελική θέση χωρίς να προκαλούν ατυχήματα ή ζημιές.

Ολοκληρωμένα συστήματα παραθύρων χάρη στην λειτουργία HS SOFT CLOSE επιμηκύνουν τον κύκλο ζωής τους.

 

Επιπρόσθετη ασφάλεια στον γρύλο του ανασυρόμενου καθώς και μία προμονταρισμένη μονάδα αποθήκευση ισχύος στον γρύλο του Ανασυρόμενου επιτρέπουν την ελαχιστοποίηση κινήσεων στο άνοιγμα και στο σύρσιμο του φύλλου και την απαλή και ομαλή επαναφορά της χειρολαβής σε όλες τις θέσεις.

 

 

 

Ο οίκος KFV μέλος του Ομίλου SIEGENIA θεωρείται από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα παραγωγής συστημάτων ασφαλείας για εισόδους. Η υψηλή ποιότητα όλων των προιόντων και των υπηρεσιών καθώς και η δέσμευση για βελτίωση είναι ο κοινός στόχος όλων των συνεργατών της KFV.

Λόγω της μακράς παράδοσης και του κύρους που απολαμβάνει η KFV διεθνώς, καθιστά πρόταγμα την εξέλιξη και ανάπτυξη καινοτόμων προιόντων. Τεχνολογικά επιτεύγματα και ευρεσιτεχνίες στον τομέα των συστημάτων εισόδου είναι τα στοιχεία που διακρίνουν την εταιρεία,με στόχο την ασφάλεια και γνώμονα το όφελος των πελατών της.

Η KFV εργάζεται ήδη για το μέλλον των νέων συστημάτων κλειδώματος. Αξιολογείται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα σε όλες τις παραγωγικές διαδικασίες που εκτελεί.Επιπλέον στο εργοστάσιο της εταιρείας που εδρεύει στην Γερμανία γίνονται περαιτέρω διαδικασίες ελέγχου που βελτιστοποιούν καιεξελίσσουν τα προiόντα.Μπορείτε να ανατρέξετε όλα τα πιστοποιητικά του οίκου KFV στον επίσημοιστότοπο του διεθνώς αναγνωρισμένου ινστιτούτο IFTRosenheim και Vds.

Στα εξαρτήματα της πόρτας δεν παίζει ρολο μόνο η σφράγιση και η κατηγορία αντίστασης που παρέχει το κάθε σύστημα ασφαλείας.

 

Είτε πρόκειται για μια απλή κλειδαριά εισόδου είτε μια κλειδαριά πολλαπλής ασφαλείας,σημασία έχει να αισθανόμαστε ασφάλεια στο χώρο μας, είτε αυτός είναι ιδιωτικός, δημόσιος ή το περιβάλλον που εργαζόμαστε. Αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας περί ασφάλειαςείναι οι μακροχρόνιες έρευνες και η

ανάπτυξη προιόντων που κάνει την KFVνα διαθέτει σήμερα μια ευρεία γκάμα στα συστήματα ασφαλείας για την είσοδο. Κλειδαριές πολλαπλής ασφαλείας, κλειδαριές εισόδου, πανικού και μια μεγάλη γκάμα στα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Με την πολυετή πείρα και κινητήρια δύναμη την καινοτομία συνδυάζει υψηλή ποιότητα και ακρίβεια στα προiόντα και στις υπηρεσίες της.Σύγχρονα μέσα επιτρέπουν την επιτήρηση και τον έλεγχο σημείων πρόσβασης στην περιουσία μας.

 

Οι κλειδαριές ασφαλείας τριών σημείων αποτελούνται από πολλούς συνδυασμούς κλειδώματος.

 

Ενδεικτικά:

AS 3500 μαγνητική κλειδαριά ασφαλείας μεγάνζο

AS 2300 πείρος

AS 2500 μόνο γάντζος

AS 2600 πείρος/γάντζος

AS 2750 γλώσσα/γάντζος

 

Οι κλειδαριές πέντε σημείων

Λειτουργούν με την φιλοσοφία των μηχανισμών ανάκλισης, όπου οι μπίλιες, μανιταροκεφαλές

τους κινούνται κατακόρυφα και κλειδώνουν μέσα στα ειδικά διαμορφωμένα αντικρίσματα.

Είναι στην ευχέρεια του κατασκευαστή ποιόνσυνδυασμό θα προτιμήσει καθώς και τι αντικρίσματα θα βάλει.

 

 

AERO
SENSOAIR

H SIEGENIA είναι ένα όνομα με παράδοση και κύρος στη διεθνή αγορά.

Πρωτοπόρος στον κλάδο των μηχανισμών κουφωμάτων και συστημάτων εξαερισμού, ξεχωρίζει για την διαχρονική ποιότητα των προϊόντων της και την αποδοχή τους από τους επαγγελματίες του κλάδου.

Επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων η SIEGENIA έχει δημιουργήσει την ομάδα προϊόντων AERO, για να εξασφαλίσει ευφυείς λύσεις για μια καλύτερη ζωή.

 

Τρεις διαστάσεις και τέσσερις τοίχοι χρειάζονται για να σχηματιστεί ένας χώρος αλλά αυτός ακόμα δεν θα είναι χώρος διαβίωσης, επειδή μια δυναμική κατασκευή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και λειτουργίες όπως είναι η ασφάλεια, η άνεση, η υγεία, η αισθητική, η βιωσιμότητα, η ενεργειακή απόδοση και πολλά άλλα. Αλλά το επίκεντρο είναι πάντα οι άνθρωποι. Με λίγα λόγια, ένας χώρος είναι ένα σύστημα και ένα παράθυρο είναι ο εξαεριστήρας του. Ως εκ τούτου, δεν είναι απλά ένας αεριστήρας, το παράθυρο αποτελεί μέρος του συστήματος που εξασφαλίζει ζωντάνια στο χώρο κάνοντας τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα μέσα σε αυτόν. Αυτή την σκέψη υιοθετεί η εταιρεία SIEGENIA που έχει μια μακρά παράδοση σε αυτά τα συστήματα.

Σήμερα είναι κορυφαία πάροχος συστημάτων άνεσης για ένα χώρο, με παράθυρα, πόρτες και άλλα συστήματα που δίνουν λύσεις για έναν καλύτερο τρόπο διαβίωσης. Η ομάδα προïόντων AERO παρέχει συστήματα εξαερισμού καθώς και πολλές λύσεις για την σωστή ροή του αέρα μέσα στους χώρους που ζούμε, κοιμόμαστε και εργαζόμαστε. Παράθυρα με ενσωματωμένη συσκευή εξαερισμού που ανακτά την θερμότητα του αέρα και ανακυκλώνει την ποιότητα του, είναι ένα μόνο παράδειγμα από την άνεση στους χώρους του μέλλοντος.

Με σύνθημα την καινοτομία σχεδιάστηκαν συστήματα που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Η ομάδα προïόντων AERO προσφέρει ένα ευχάριστο και υγιές περιβάλλον καθώς εξασφαλίζει καθαρό αέρα και εξοικονόμηση ενέργειας.

Η άνεση των δωματίων, συνεπώς, δεν είναι πλέον το άθροισμα πολλών λεπτομερών λύσεων, αλλά το αποτέλεσμα μιας σφαιρικής προσέγγισης. Η SIEGENIA φρόντισε να μετατρέψει διαφορετικές απαιτήσεις, προσδοκίες και ανάγκες σε καινοτόμες και εφαρμοσμένες λύσεις που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Ηχορύπανση

θόρυβος στον ύπνο.

Είναι στα γονίδια μας : Θόρυβος στη μέση της νύχτας προμηνύει επικείμενους κινδύνους και θέτει το σώμα μας σε 'κατάσταση αναμονήςʼ. Κάτι που ήταν ουσιώδες για την επιβίωση την παλιά εποχή είναι τώρα αντιπαραγωγικό. Επειδή μπορεί να αρρωστήσουμε αν δεν κοιμοιθούμε βαθειά και ξεκούραστα. Το κλείσιμο των παραθύρων, απλά δεν αποτελεί λύση, διότι κάποιος δεν μπορεί να κάνει ξεκούραστο ύπνο σε χώρο χωρίς επαρκή αερισμό.

Το περιβάλλον μας έχει γίνει θορυβώδες. Αισθητά ! Η κύρια αιτία της ηχορύπανσης είναι η κίνηση στους δρόμους. Αυτή ενισχύεται με θορύβους από τρένα, αεροπλάνα κ.α. Παλιότερα, οι άνθρωποι μιλούσαν για διατάραξη ησυχίας- σήμερα ξέρουμε ότι ο θόρυβος επηρεάζει την υγεία μας. Μπορεί να οδηγήσει άμεσα ή έμμεσα σε διάφορα συμπτώματα: έλλειψη συγκέντρωσης, νευρικότητα, στρες και υψηλή πίεση. Αυτές οι αλλαγές συνιστούν εν μέρει κλασσικούς παράγοντες ρίσκου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί για προστασία από το θόρυβο.

Τι μπορεί να γίνει ;

Ευτυχώς το ανθρώπινο είδος έχει κατορθώσει να βελτιώσει το περιβάλλον του με τεχνητά μέσα. Τα προïόντα της SIEGENIA είναι οικονομικά σε σύγκριση με το τι κοστίζει ο θόρυβος στην υγεία μας. Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι ο νέος ηχομονωμένος εξαεριστήρας AEROPAC®. Η εντελώς αθόρυβη αυτή συσκευή παρέχει στα δωμάτια φρέσκο αέρα χωρίς ρεύματα ενώ ταυτόχρονα κρατάει τον εξωτερικό θόρυβο εκτός του χώρου.

Τα ισχυρά ηχομονωτικά παράθυρα προστατεύουν από το θόρυβο, παρʼ όλα αυτά εντείνουν το πρόβλημα της παροχής αναγκαίου φρέσκου αέρα. Εν ολίγοις, αερισμός μέσω παραθύρου δεν είναι η λύση: ειδικά τη νύχτα. Έτσι αντιμετωπίζουμε το δίλημμα: θόρυβος ή αέρας ;

Με τον AEROPAC®

Τα παράθυρα σας παραμένουν μονίμως κλειστά ώστε να κοιμάστε ήρεμα. Ταυτόχρονα ο ηχομονωμένος αεριστής εξασφαλίζει έναν ήσυχο ύπνο. Κρατάει τον αέρα γύρω σας καθαρό ενώ το παράθυρο είναι κλειστό και έτσι, σας προσφέρει φρέσκο αέρα χωρίς ενοχλητικούς θορύβους. Όμως το μόνο πρόβλημα για την υγεία δεν είναι ο εξωτερικός αέρας. Οι αερομεταφερόμενες πηγές ρύπων είναι πολλές : υλικά οικοδομής, χνούδια, καπνός κ.α. μειώνουν την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο. Αυτό οδηγεί σε δυσφορία, πονοκεφάλους, κούραση , αλλεργίες και σε αναπνευστικά προβλήματα.

 

Το AEROPAC® επίσης βοηθάει με τη μόνιμη παροχή φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο και εμποδίζει την αύξηση της συγκέντρωσης του C0. Επιπλέον η συνεχής αυτή παροχή αέρα προλαμβάνει την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας στον αέρα του δωματίου, με την οποία ευδοκιμούν ζωύφια της μούχλας και της σκόνης. Αυτό επιτυγχάνεται με μια μικρή συσκευή που λειτουργεί ήσυχα σαν ψίθυρος, χρησιμοποιεί τόση ενέργεια όση μια τηλεόραση σε κατάσταση αναμονής, είναι εύκολη, γρήγορη και καθαρή στη συντήρηση και με το μοναδικό της design εναρμονίζετε σʼ όλους τους χώρους διαβίωσης.

 

 • επαγγελματικές λύσεις εξαερισμού για εκείνους που έχουν υψηλές απαιτήσεις

 • εύκολη χρήση

 • εξοικονόμηση ενέργειας

 • φιλτράρισμα του αέρα

 • αθόρυβη λειτουργία για έναν ξεκούραστο ύπνο

 • μοναδικό Design

 • LCD Display

 

 

˂˂ Ορατά ˃˃ καθαρός αέρας.

Ο SENSOAIR είναι χρήσιμος αισθητήρας ποιότητας αέρα ο οποίος σηματοδοτεί και ανιχνεύει ατμοσφαιρική ρύπανση: είτε αυτό είναι διοξείδιο του άνθρακα, ανεπιθύμιτες οσμές ή νικοτίνη, τα υψηλής ευκρίνειας ενδεικτικά στο περίβλημα της συσκευής δείχνουν την κατάσταση του αέρα- και πότε έχει γίνει υπέρβαση στα επιτρεπτά όρια. Ο SENSOAIR μόλις ανιχνεύσει κάποιο παράγοντα που μολύνει τον αέρα και έχει παραβιαστεί το επιτρεπτό όριο, ενεργοποιεί αυτόματα τον ανεμιστήρα τοίχου ή παραθύρου ή κάποιο άλλο σύστημα εξαερισμού έτσι απλά…

 

 • Ανιχνεύει πολυάριθμους παράγοντες μόλυνσης του αέρα

 • Προσφέρει ελεγχόμενο εξαερισμό στα κτήρια

 • Καλαίσθητος σχεδιασμός, εύκολη τοποθέτηση και απλός χειρισμός

 • Sensoair basic για επιτραπέζια χρήση

 • Sensoair plus για έλεγχο εξαερισμού και συστημάτων εξαερισμού

 • Sensoair wave για ενσωμάτωση με συστήματα ZWave

 

Μια ανάσα φρέσκου αέρα…

 

Οι άνθρωποι νιώθουν άνετα μόνο σε καλά αεριζόμενα δωμάτια και ο επαρκής αερισμός προστατεύει αποτελεσματικά από δομικές ζημιές και μούχλα. Η επίτευξη ελεγχόμενης παροχής φρέσκου αέρα με ενεργειακά αποδοτικό τρόπο και με παράλληλη μείωση του εισερχόμενου θορύβου, είναι από τις δυσκολότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η σύγχρονη αρχιτεκτονική, και οι κατασκευές.

Το Σύστημα AEROMAT VT με ανάκτηση θερμότητας της SIEGENIA δίνει περισσότερο φρέσκο αέρα στα δωμάτια του σπιτιού χωρίς να χάνουμε πολύτιμη ενέργεια. Είναι η ιδανική λύση για να αναβαθμίσουμε ενεργειακά τα κτήρια. Ο φιλτραρισμένος αέρας επιτρέπει σε όλους να αναπνέουν πιο ελεύθερα, μειώνει το κόστος θέρμανσης και αναβαθμίζει την αξία του ακινήτου…αφήνοντας όλους να αναπνέουν ευκολότερα! Όσον αφορά την αναβάθμιση ή μετασκευή ενός παραθύρου με το σύστημα AEROMAT VT παρέχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ευελιξία και πιο απλουστευμένη τοποθέτηση.

Αποτελεσματική προστασία από τη μούχλα & την υγρασία

Ένα καλά ελεγχόμενο, υγιές περιβάλλον εσωτερικών χώρων εκτελεί διάφορες εργασίες ταυτόχρονα: Δεν υποστηρίζει μόνο την ευημερία μας και τα επίπεδα απόδοσης, παρέχει επίσης διάρκεια προστασίας στην δομή του κτηρίου από την υγρασία και τη μούχλα. Προστασία του κτηρίου από τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσει σε αυτό η υγρασία απαιτεί επαρκή εξαερισμό… το σύστημα AEROMAT VT είναι η λύση.

Πραγματικά οικονομικά αποδοτική με ενεργειακή απόδοση. Οι νέες διατάξεις για την εξοικονόμηση ενέργειας και το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης έχουν θέσει σαφείς στόχους για τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε κτήρια. Αυτό είναι δυνατό με καλά μονωμένα και ιδιαίτερα αεροστεγή κελύφη κτηρίων, τα οποία εμφανώς μειώνουν την απώλεια θερμότητας και ως αποτέλεσμα και το κόστος θέρμανσης. Η SIEGENIA προσφέρει ένα ευρύ φάσμα από καινοτόμες μονάδες εξαερισμού. Είτε μιλάμε για αεριστήρες τοίχου ή για συστήματα που τοποθετούνται στα παράθυρα. Είτε σχεδόν αόρατο ή οπτικά εντυπωσιακό, το σύστημα εξαερισμού AEROMAT VT της SIEGENIA είναι κάτι περισσότερο από ισχυρό. Αυτό είναι εξαιρετικά ευέλικτο και ευπροσάρμοστο, χάρη στον αρθρωτό σχεδιασμό του. Επιτρέπει ακόμη και τα πιο απαιτητικά και ασυνήθιστα έργα να επιτευχθούν ακριβώς όπως έχουν προγραμματιστεί.

 

 • Υψηλή και αποτελεσματική ηχομόνωση/ηχοαπορρόφηση

 • Υψηλή ενεργειακή απόδοση

 • Υψηλή παροχή αέρα, ενεργειακά αυτόνομο με έλεγχο της παροχής αέρα

 • Ένδειξη LED για κατάσταση και αλλαγή φίλτρου

 • Χωρίς συμπυκνώματα ανάκτηση θερμότητας

 • Ενσωμάτωση αισθητήρων υγρασίας-, CO2– ή VOC

 • Δυνατή ενσωμάτωση στο σύστημα διαχείρησης κτηρίου

 • Ευέλικτες και διακριτικές επιλογές τοποθέτησης

 • Χαμηλός θόρυβος λειτουργίας

AEROVITAL
AEROPLUS εξαερισμός – αφύγρανση – οικονομία
 • ανάκτηση θερμότητας έως και 73 %

 • διαχρονικό Design

 • μεγάλη ηχομόνωση με ενσωματωμένο φίλτρο μικροσωματιδίων

 • Τηλεχειριστήριο για ατομικό προγραμματισμό

 • εύκολη τοποθέτηση

 • ένδειξη για αλλαγή φίλτρου

 • Νέα σχεδίαση

 • Αφύγρανση (ιδανικό για μπάνιο)

 • Φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεσματικός

 • 50% ανάκτηση θερμότητας χωρίς δημιουργία συμπυκνωμάτων.

 • Αυτόματο σύστημα ελέγχου

 • Ελεγχόμενος εξαερισμός με ταυτόχρονη ανταλλαγή

αέρα ( EC Technology)

 

 • Ιδανικός να φιλτράρει και να ανταλλάσσει φρέσκο αέρα με παλιό και υγρό 

AEROMAT mini το μικρό αλλά αποτελεσματικό
AEROMAT midi εξαερισμός με σύστημα
 • Μικρός Αεριστήρας

 • Προαιρετικό σφράγισμα

 • Περιορισμό ροής

 • Εξαερισμός με προστασία από την υγρασία κατά προδιαγραφές DIN 1946-6

 • Μικρό αλλά αποτελεσματικό

 • Εύκολη και ελαφριά τοποθέτηση

 • αναβάθμιση σε οποιοδήποτε παράθυρο

 • Κρυφό απ έξω, με κλειστό παράθυρο εξασφαλίζει ελεγχόμενη ροή αέρα

 • Παθητικός αεριστήρας με ηχομόνωση έως 40 dB

 • Ανανεωμένο Design

 • Σύστημα ελεγχόμενης διαφοράς πίεσης αέρα

 • Ενεργειακά αυτόνομο

 • Μη εμφανή σημεία στερέωσης

 • Μικρές διαστάσεις για εφαρμογή ρολών

 • Διπλό σύστημα σφράγισης

 • Εύκολος καθαρισμός χωρίς εργαλεία